top of page

Ingeborg Annie Lindahl

Transience

24. september – 18. oktober 2020

Utstillingen Transience er resultatet av et flerårig kunstnerisk utforskningsprosjekt som kretser rundt temaet forgjengelighet og menneskets påvirke på naturen. Vi tenker ofte på naturen som noe vi kan stole på, en utømmelig ressurs som kan eksploateres av hver generasjon. Men nå begynner vi å forstå at naturen er nettopp forgjengelig og at resursene er begrensede. Det er et paradoks at mennesket i dag prøver å finne bærekraftige måter å bevare naturen på, samtidig som han er årsaken til at planeten blir alt mer destruert. Vi plages av en ventesorg – en følelse av tap før døden.

 

Lindahl benytter seg av kalk som konseptuell ramme og materiale for sine arbeider. Kalktegningens forgjengelighet kan assosieres med naturens konstante endringer. Kritt er også opphavet til marmor, et annet kunstmateriale som er sentralt i Lindahls praksis. Hun er inspirert av helleristning og hærverk som metode, og vil i utstillingen eksperimentere med å tegne ved å risse i fotografier på aluminiumsplater og på marmor. Kunstneren sier selv:

 

– ­Mine arbeider kommenter det vestlige nasjonalromantiske landskapsmaleriet, og problematiserer hvordan mennesker verdsetter varighet. En helhetlig forståelse av landskap innebærer kunnskap om hvordan mennesker tradisjonelt har brukt landskapet, i tillegg en bevisstgjøring av vår egen fremmedgjøring fra landskapet. Jeg er opptatt av en konseptuell og emosjonell tilnærming til landskapet, både det politiske og personlige.

 

Utstillingen ved RAM består bland annet av fotografier og et stort stedsspesifikkt veggarbeid. Transience er startpunktet i et større feltprosjekt som også vil ta kunstneren til Ilulissat på Grønland og til Senja i Troms under perioden 2020-2022.

 

 

Ingeborg Annie Lindahl (f. 1981) er kunstner og kurator basert i Harstad. Hun har studier fra Tromsø kunstakademi (BFA) og Kunstakademiet i Bergen (MFA). Lindahl har hatt mange separatutstillinger i Norge og utenlands, bland annet i Nord Trøndelag kunstmuseum, Namsos, (2019), Anchorage Museum, Alaska,(2018), Nordnorsk kunstmuseum, Tromsø, (2018), og Trafo Kunsthall, Asker, (2015). I 2020 ble hun oppnevnt kurator for Festspillene i Nord-Norge. I 2021 er hun aktuell i Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst» og en separatutstilling i Ilulissat Art Museum, Grønland.

kulturraadet_hvit_stor.png
oslo_kommune_logo.png
Billedkunstnernes vederlagsfond.png
bottom of page