top of page
8V4A6287stor.jpg

Nina Bang Larsen

SORRY

20. august – 13. september 2020

Nina Bang Larsen arbeider hovedsakelig med stedsspesifikke installasjoner satt sammen av tekstile skulpturer, maleri, video og foto. Gjennom bruk av funnede materialer lar hun tilfeldigheter og intuisjon lede henne til nye ideer. Hennes verk har ofte en surrealistisk undertone, ofte med en dose sort humor.
 
Til RAM galleri har Bang Larsen lagd en stedsspesifikk installasjon der fangenskap står i fokus. Utstillingsrommet er utformet som et bur, hvor rollefigurene er mennesker i møte med kaniner. Det er som om man trer inn i en drømmeverden som minner om Lewis Carrolls Alice in Wonderland. Bang Larsen har jobbet ut fra en barndomsfrykt for å høre kaninene hun holdt som husdyr skrike av misnøye. Utstillingen SORRY reflekterer over dobbeltmoralene og blindsonene de aller fleste av oss lever med, og om angsten for konsekvensene det kan få.
 
Nina Bang Larsen (f. 1981, Odda) bor og arbeider i Bergen. Bang Larsen har en MFA fra Kunstakademiet i Bergen (2010), og har hatt en rekke separatutstillinger, blant annet ved Kraft, Bergen (2018), Oppland Kunstsenter, Lillehammer (2018), Studio 17, Stavanger (2017) Prosjektrom Normanns, Stavanger (2014), Kunstmuseet Nord-Trøndelag (2014) og SOFT galleri, Oslo (2012). 


Utstillingen er støttet av:

    
 

kulturraadet_hvit_stor.png
bottom of page