top of page

Anna Ihle

Nedetid

(15. desember 2017 – 21. januar 2018)

I utstillingen Nedetid viser Anna Ihle to nye installasjoner: Power nap og Downtime. Arbeidet med Nedetid har stort sett foregått mellom frokost og middag på virkedager. I arbeidstiden har Ihle forhandla mellom en protestantisk vestlandsk arbeidsmoral og en start-up-vibe, begge inspirert av Ihles hjemby: oljehovedstaden Stavanger.


Anna Ihle (f.1984, Stavanger) har de siste fem årene jobbet med verk som undersøker arbeidets betydning idag. I sitt kunstneriske arbeid har hun blant annet hugget i stein, skjært i tre, vasket gull og invitert til samtaler i arbeidsprosessen. Samtalene inneholder gjerne spørsmål som "Når er arbeidsdagen din over? Hva regnes som jobb? Hei, hva tenker du på når du jobber? Når er timene etter jobb rekreasjon og ikke bare rehabilitering?"

I Stavanger er hun aktiv i styret til visningsrommet Studio17. Ihle har studert på Konstfack, Stockholm og National Institute of Design, Ahmedabad, og har tidligere vist arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum, Art Lab Gnesta (Sverige) NYLO, Reykjavik og i Norge har hun stilt ut blant annet på Spriten Kunsthall, Telemark Kunstsenter, Kunstmuseet i Nord- Trøndelag, Kunstgarasjen og Fotogalleriet, Oslo.

Produksjonen av Nedetid er støttet av Stavanger Kommune, Rogaland Fylkeskommune, Kulturrådets Utstillingstøtte for kunstnere i etableringsfasen og Billedkunstnernes Vederlagsfond.
RAM galleris program er støttet av Kulturetaten Oslo og Kulturrådet.

bottom of page