top of page


Foto: Inger Marie Grini

NKs temautstilling
23. mai – 30. juni 2019

Marsil Andelov Al-Mahamid // Anja Borgersrud // Lene Tori Obel Bugge // Linnea Blakeus Calder // Lissette Escobar // Elin Hedberg // Astrid Maria Heimer // Therese Mathiesen // Marianne Moe // Cathinka Mæhlum // Kari Mølstad // Trude Westby Nordmark // Solveig Ovanger // Karin Wyssenbach Røsaker // John Skognes // Astrid Sleire  // Philipp Spillmann // Anne Line Sund

RAM har gleden av å invitere til NKs temautstilling i nye lokaler i Kongens gate 15. belyser kunsthåndverkets nærhet til materialer og til håndverket, og løfter frem atten kunsthåndverkere. Utstillingen er et samarbeid mellom RAM og NKOA (Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus) og er kuratert av Vidar Koksvik. Koksvik er glasskunstner og har en master i kuratorpraksis fra Universitetet i Bergen. Dette er hans første kuratoroppdrag i en stor skala.
 
Felles for de deltagende kunsthåndverkerne er et menneskelig behov for å mestre det materiale de arbeider i, enten det er glass, tekstil, keramikk, tre eller metall. Utstillingen vil se nærmere på kjernen til kunsthåndverk, opprinnelsen som til sist resulterer i et ferdig verk. Hva er drivkraften bak de mange timene som benyttes på verkstedet? Hva ligger bak tiden, repetisjonen og dedikasjonen disse kunsthåndverkerne utøver?

Til ustillingen blir det publisert en katalog med tekster av kurator Vidar Koksvik og Erik Tunstad, biolog, journalist og forfatter. Redaktører: Jim Darbu, Hanne Cecilie Gulstad og Joakim Borda-Pedreira.

I katalogen skriver Vidar Koksvik:
Ut av en overveldende mengde innsendte verk har jeg gjort et utvalg som belyser temaet med et spenn fra det enkle til det komplekse, fra det lekne til det ekstreme, fra det humoristiske til det sterkt personlige. En fellesnevner for mange av prosjektene er gjentakelser og mangfoldiggjøring. Jeg ser en sammenheng mellom måten man øver på ting ved å repetere handlingene til de sitter i kroppen og det å som utøvende kunsthåndverker å jobbe på verkstedet.
 
Arrangementer i utstillingen:


Artist Talk lørdag 25. mai kl. 13 - John Skognes / Trude Westby Nordmark


Astrid Maria Heimer - presentasjon av P.h.d. avhandling - dato annonseres senere

Utstillingen er støttet av:

NorskeKunsthåndverkere_logo.png
kulturraadet_hvit_stor.png
oslo_kommune_logo.png
bottom of page