top of page

Linda Lothe

Å seile sin egen sjø

28. mai – 9. august 2020

Vi er veldig glade for å kunne presentere Linda Lothes vegginstallasjon Å seile sin egen sjø i vårt Showroom. Egentlig skulle verket blitt vist ved Kraft galleri i Bergen i april som en del av utstillingen Rythm of the hands, men som følge av korona pandemien ble utstillingen avlyst.
 
Å seile sin egen sjø er inspirert Blue Willow, et av de første masseproduserte servisene som ble laget i fabrikker i England fra slutten av 1700-tallet som bygger på inspirasjon fra  kinesisk porselentradisjon. Mønstret referer til en fortelling om forbudt kjærlighet, hun, en datter av en rik mandarin og han, en mann av folket. Lothe har tatt utgangspunkt i båten i motivet, en metafor for den reisen paret bega seg ut på for å flykte. I dag kan man ikke unngå å tenke på de titusentalls menneskene som ønsker seg en bedre fremtid og som trenger seg sammen i små gummibåter som ferdes over det åpne hav. Båten bærer et håp i seg, en ny mulighet, og en mulig frihet.
 
Objektene i utstillingen er formet for hånd i rødleire, glasert i hvit tinnglasur i ujevne lag. Deretter er de malt med kobolt underglasur, før de er brent og så malt igjen. En nitidig og møysommelig prosess som maler frem historier fra vår egen tid.

 

Linda Lothe (f. 1963) kommer fra Gøteborg i Sverige, og bor og arbeider i Oslo. Hun har en MFA i keramikk fra Kunsthøgskolen i Oslo 1988-1993. Hun har hatt en rekke separatutstillinger ved blant annet Galleri Blås og Knåda, Stockholm (2016), Pannrummet, Konstepidimin, Göteborg (2015), Hå gamle prestegård, Jæren (2014) og deltatt i en rekke gruppeutstillinger og internasjonale mønstringer ved blant annet Korean International Ceramic Biennale (2019) og Norvegian Ceramics and glass, Lasalle College of arts, Singapore (2009). Hennes arbeider er representert i samlinger ved blant annet Kode, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, og UD, Norske ambassaden i København. I 2020 mottok hun Statens 10-årige kunstnerstipend.

DIGITAL VERKSLISTE

RAM PUBLICATIONS #4
Linda Lothe
Å seile sin egen sjø / Sailing On Your Own

image001 copy.jpg
bottom of page