top of page

Erlend Leirdal

Langs Hver En Vei

 

18. mars - 19. mai 2013

VARIGHET 1,5 - 2 timer (ta med matpakker)

PRIS gratis (men begrenset antall plasser)

HVA Erlend Leirdal jobber med tre. Mest furu, men også lønn, bjørk, or, nedfalte greiner og materialer som han finner i skogen eller i havet. Han har solide kunnskaper om materialer og teknikker. Med sin suverene håndtering av treet skaper han humoristiske, poetiske og alvorsfulle skulpturer. Tittelen på utstillingen, "Langs hver en vei", er hentet fra en vise av Gluntan fra 1968. Erlend er kanskje litt som vandringsmannen i visen; han elsker veien og tar med seg det han finner underveis.

HVEM Se mer om kunstneren: http://www.erlendleirdal.com

HVOR RAM galleri på Bankplassen i Oslo viser billedkunst, kunsthåndverk, design og arkitektur. Galleriet er eid av Kulturdepartementet, og viser rundt sju utstillinger hvert år. Barn og unge er et viktig publikum for galleriet, og det arrangeres hvert år egne prosjekter for målgruppen.

 

HVORFOR Å oppleve kunst er trening for hjertet og hjernen. Å snakke om kunst i en gruppe, frigjør assosiasjoner og tankesprang som alltid er riktige, fordi de tilhører den enkeltes egne følelser. Samtidig har kunsten en historie; fakta ved seg som gjør at man kan lære nye ting på en morsom måte.

 

HVORDAN Barnehagegruppene (barn født i eller før 2009) presenterer seg, og vi presenterer oss. De voksne, både barnehageansatte og vi i galleriet, deltar i samtalene sammen med barna. Etter matpausen lager barna sitt eget larbeid. Vi snakker om prosessen, og legger vekt på at det skal være en oppgave alle mestrer. Ta gjerne med en kvist eller to som kan brukes i verkstedsoppgaven. Et besøk i galleriet med omvisning og verksted må bestilles på forhånd.

invitasjon_erlend_leirdal_m.jpg
bottom of page