top of page
Skjermbilde 2019-08-09 kl. 13.21.22.png

Interiørarkitektur på gjenlån / Ti objekter, 2009-2019
Kaels Studio
27.09.–20.10.2019

 

 

Finissage torsdag 17. oktober 17.00-19.30

Innledning ved Morten Kaels og omvisning ved Karl Marius Sveen kl. 18.00


Ram har gleden av å ønske velkommen til utstillingen Interiørarkitektur på gjenlån / Ti objekter, 2009-2019 med Kaels Studio ledet av Morten Kaels.


Interiørarkitektbyrået Kaels Studio ble grunnlagt i 1996 av designeren Morten Kaels og har blitt et av Norges ledende byråer speisalisert på utstillingsdesign. RAM har hatt nære bånd til Morten Kaels og hans studio helt siden 1991 da Kaels hadde sin separatutstilling i RAM galleri. Kaels Studio står også bak designet på vårt nye lokale i Kongens gate 15 som åpnet tidligere i år. Utstillingen føyer seg inn i RAMs historie av å løfte frem forholdet mellom rom og kunst, og er et ledd i galleriets 30-års jubileum.
 
Utstillingen viser et retrospektivt blikk på en tiårig produksjon, et arbeid preget av en opptatthet av gjenbruk og en pasjon for å løfte frem bygningers historie. Begrepet «Degrowth», som innebærer en nedskalering av forbruk og produksjon for å oppnå en økonomisk, sosial og økologisk bærekraftig livsstil, står sentralt i Kaels Studios virksomhet. I RAM vises flere møbler og interiørobjekter brukt til utstillingsdesign i gallerier og museer. Det vil også lanseres en katalog med fotografier av den anerkjente fotografen Fin Serck-Hanssen, som gjennom en årrekke har dokumentert Kaels prosjekter.
 
Prosjektene som presenteres i utstillingen er utviklet for Galleri Format, Bildende Kunstneres Hjelpefond, Nasjonalmuseet i Oslo, Asker Rådhus, Kunsthøyskolen i Oslo, SMFB, NORAD, Motion Blur, Aktiv mot kreft og Kon-Tiki Museet.
 
Utstillingen knytter seg mot Oslo Arkitekturtriennale og det vil gis mulighet til en arkitekturvandring i Kaels prosjekter i Kvadraturen i løpet av utstillingsperioden. Informasjon om vandringen annonseres fortløpende.

Under Oslo Artkitekturtriennale er Kaels Studio også aktuell i Pop-up utstillingen Interiørarkitektur og degrowth i Rådhusgata 7. Utstillingen står frem til 6. oktober.
Les mer om utstillingen her

Utstillingsprogrammet i RAM er støttet av

 

 

 

 

 

Oslo kommune

oslo_kommune_logo.png
bottom of page