top of page

Irene Nordli


Vaser og Akvareller

7. desember 2018 – 20. januar 2019
 

Vi er glade for å presentere utstillingen Vaser og Akvareller av Irene Nordli.
Ram har i 2018 hatt et bredt fokus på miljøspørsmål i sitt utstillingsprogram, og utstillingen føyer seg inn i denne rekken.
 
Utstillingen befinner seg i grenseland mellom det figurative og abstrakte, hvor det organiske, amorfe, og figurative vibrerer side om side og bærer antydninger til det biologiske, geologiske og undersjøiske. De transparente og utflytende akvarellene på papir strekker seg ut mot det tredimensjonale og samspiller med keramikkvasenes farge og form i en helhetlig installasjon. 

Vasene / beholderne fremstår som kroppslige, men hentyder samtidig til deres funksjon som bærere av vann og går i dialog med akvarellenes utflytende formasjoner hvor vannet driver fargene og formene i et samlet kaos over papirflaten. Utstillingen Vaser og Akvareller kan leses som en kommentar til havets rolle i samfunnet og i våre daglige liv. Hvilken innvirkning har havet på oss mennesker og hvilken innvirkning har vi på havet?
 
Irene Nordli (f. 1967) er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger i både inn- og utland, blant annet ved Nordnorsk Kunstnersenter (Svolvær), Lillehammer Kunstmuseum (Lillehammer), Bomuldsfabrikken (Arendal), KODE (Bergen), Galleri F15 (Moss), Bejing Art Fair (Bejing, Kina) og SOFA (Chicago, USA). Hun har utført en rekke oppdrag med kunst i det offentlige rom, blant annet for Asker Kulturhus, Lillestrøm sentrum, Halden fengsel, Mesterfjellet Skole og Bodø videregående skole. Nordli er Professor i keramisk kunst og underviser på avdelingen Kunst- og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeidene hennes befinner seg i samlinger som Kunstindustrimuseet i Oslo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, KODE og Sørlandets Kunstmuseum.

I fjor vant Nordli Kunsthåndverkprisen 2017 under Årsutstillingen Kunsthåndverk, da vist ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (Trondheim).
 

bottom of page