top of page
Ingunn Milly Hansen
TRÅDER

16. Januar – 18. Februar 2023

 

 

RAM galleri er stolte av å presentere Ingunn Milly Hansens første større solopresentasjon i Oslo. Utstillingen tråder viser fire nye tekstile veggarbeider sammen med verket Door of No return, som vant Kunsthåndverkprisen fra Bildende kunstneres Hjelpefond (BKH) 2021 og er innlånt fra samlingen til Sørlandets kunstmuseum/ Kunstsilo i Kristiansand.

 

Ingunn Milly Hansen (f.1952) er tekstilkunstner og bor og arbeider i Bodø. Hennes praksis består av vevde tekstiler hvor utforskingen av materialet og håndverket er en viktig del av prosessen.

 

Ingunn Milly Hansen utforsker virkemidler som farge, linje og stofflighet for å skape stemning. Det blanke og glatte materialet i nylontrådene fremhever fargen godt.

Formspråket er abstrakt og stramt geometrisk, og har kunsthistoriske referanser til Bauhaus og tekstilkunstnere som Anni Albers og Gunta Stölz, samt amerikanske Sheila Hicks (f. 1938), som siden 1960-tallet arbeidet mye med tråder. Med et slikt billedspråk ønsker Hansen å skape en meditativ stemning i verkene sine.

 

I en tid med mye uro og støy trenger vi noe å hvile blikket på og drømme oss bort i, og samtidig reflektere over viktige dagsaktuelle hendelser, sier kunstneren selv.

 

Arbeidene i utstillingen Tråder består av fargede nylontråder. Renningstrådene farges før veven settes opp. Partier som ikke skal ha farge blir reservert ved surring og knyting. Bare en liten del av tekstilen er vevd, resten er hengende tråder. Garnet kalles også bøtegarn og blir brukt i fiskeindustrien. Vi kan ofte finne spor av nylonsnørene langs kysten, som avfall som forsøpler havet og strendene. Hennes nyskapende bearbeidelse av disse trådene gir dem et nytt meningsinnhold.

 

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes vederlagsfond, Kunstsentrene i Norge og Norsk kulturråd

2_Tildelt_RPM_svart_jpg.jpg
bottom of page