top of page

Camilla Luihn

The Cloud, The Wave and The Koi Remix 

 

17. januar - 17. februar 2013

Det begynner med linjen. Camilla Luihns kunstnerskap strekker seg over sjangergrenser og disipliner, men tegningene står i midten.  

 

I Manuel Vilhenas tekst til The Cloud, the Wave and the Koi Remix kaller han tegningen "tankens fysiske uttrykk", og beskrivelsen smyger seg fint inn i Luihns prosjekt. Tegningene er inspirert av og har referanser til både tradisjonell japansk tatoveringskunst og til konkret 1900-tallskunst. I transformasjonen fra tegning til smykke, minnes vi imidlertid ikke nødvendigvis på den todimensjonale kroppstegningen før den beveger seg som del av kroppen; på huden. Og dermed er tegningen i dobbelt forstand gitt et ekstra volum. 

De hierarkiske strukturene smykkekunsten kan ha; meningsbærende og i materialvalg, løser Luihn opp med modige virkemidler. Hun jobber med vidt forskjellige elementer i smykkene, med humoristisk balanse og balansert humor. 

 

Utstillingen ledsages av en artist book i et nummerert opplag på 200 eksemplarer.  

Camilla Luihn er oppvokst, jobber og bosatt i Oslo. Hun har hovedfag fra Kunsthøgskolen ved avdeling for metall, er innkjøpt av sentrale institusjoner og har en internasjonal merittliste med seg. For tiden også aktuell i en gruppeutstilling ved BRUDD i Oslo. Se mer på nettstedet www.luihn.no

Prosjektet er del av parallellprogrammet til smykketriennalen From The Coolest Corner våren 2013. 

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo kommune. 

Velkommen til åpning torsdag 17. januar kl 17.30 (dørene åpner kl 17)  

Velkommen til felles pressevisning for hele From The Coolest Corner-prosjektet i Kunstindustrimuseet onsdag 16. januar kl 13.00.  

bottom of page