T_6_2016HJEMMESIDE.jpg

Boklansering og POP-UP-utstilling

Inger Johanne Grytting

Torsdag 21. mars kl. 19

RAM er glade for å invitere til boklansering og POP-UP-utstilling i anledning utgivelsen av Inger Johanne Grytting: Selected Works (Teknisk Industri, 2018).

Boken inneholder utvalgte verker av kunstneren, med ledsagende essay av Lilly Wei og Joakim Borda-Pedreira.

Kunstneren vil være tilstede på arrangementet. Det vil være mulig å kjøpe en signert utgave av boken, og det vil bli servert lette forfriskninger.

I forbindelse med boklanseringen holdes det en POP-UP-utstilling med et kuratert utvalg av Grytting sine seneste tegninger.

I Grytting sine tegninger følger vi horisontale linjer, tegnet fra venstre mot høyre. Små «hull» i linjene oppstår der hvor blyantspissen har knekt som et lite utpust og avbrekk i det konstante. Titlene leder ikke an mot noen referanser, men er nummerert etter produksjon og år, og antyder noe mekanisk. Likevel fremstår tegningene som poetiske. Hver tegning representerer livsopplevelser og kan bli tolket som respons på indre følelser.

Inger Johanne Grytting (f. 1949) er født i Svolvær og har sine røtter i Nord-Norge. På 1970-tallet flyttet hun til New York hvor hun studerte billedkunst og bosatte seg som kunstner og ble en del av et pulserende kunstmiljø. Her fikk hun fikk varige impulser fra abstrakt ekspresjonisme og bevegelser innen minimalismen. Grytting har sin utdanning fra The New School, New York og The City College of New York. Hennes arbeider er representert i en rekke offentlige og private samlinger, inkludert Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo, Stavanger kunstmuseum og Erling Neby Collection.