nor | eng

Aktuell utstilling

I WONT DO WHAT YOU TELL ME - Curated by Kunst Vardo

Peter Mills - foto av Eirik Slyngstad

I WONT DO WHAT YOU TELL ME

Curated by Kunst Vardo

11. august 2016 - 28. august 2016

Ksenia Aksenova, Simona Barbera, Tim Etchells, Marianne Heier, Frans Jacobi, Phillip Henderson, Pil and Galia Kollectiv, Peter Mills, Kate Pendry, RAM Galleri, Ina Wudtke, Vandaler Forening m.fl.

Utstilling 11-28 August.
Åpning 11.august kl.18.00
Performance på åpningen av Ksenia Aksenova kl.19.00

I won’t do what you tell me - er en utstilling og et performance program på RAM Galleri kuratert av Kunst Vardo, som en reaksjon på den fysiske relokaliseringen av galleriet i Oslo.
Dette er en av de siste utstillingene før galleriet flytter ut fra lokalene i Kongensgate 3, der galleriet vært i drift siden 1989.
Utstillingen og performance programmet fungerer som en kommentar til at galleriet må stenge og flytte på grunn av investerings- og kapitalinteresser. Tittelen er hentet fra Rage Against The Machine´s klassiske låt “Killing In The Name”. Sangteksten er sagt å være en reaksjon på politibrutalitet og legitimeringen av handlinger utført av mennesker, hvis autoritet kun ligger i retten til å bære et politiskilt. Programmet vil stille spørsmålstegn ved makten til ‘the 1%’ ( enprosenten), eiendomsrett og legitimeringen av autoriteter, mens forholdet mellom forskjellige typer politikk og effekten denne politikken har på enkeltindivider undersøkes. Relokaliseringen av galleriet fra en del av byen til en annen, er del av en stadig økende forflytning av økonomisk kapital drevet av den kapitalistiske drømmen.
Live-programmet samler kunstnere for å svare på denne tematikken gjennom performance, hvor live-situasjonen brukes som en mulighet til å utforske dualitet og repetisjon. Denne tids-baserte reaksjonen tillater et ekko av forandring mens galleriet stenger, gjenåpner, brytes i stykker og stopper opp for så å bli funnet opp på ny.

Ksenia Aksenova "I wont do what you tell me ” 10 minutter performance og presentasjon av ATTAINTS magasin på åpningen.
Et sitat hentet fra en sang av Rage Against the Machine´s "Killing in the Name" (1992), “Fuck you, I won’t do what you tell me” vil bli resitert og forvandlet som en MWord dokument. Talen er ventet å bli markert, synkopert og med et høyt tonefall.ATTAINTS magasin, er en håndlaget trykt magasin. Sitat fra side 35: "... Men det interessante del i all denne historien er at Seneca, som den vise mannen, sa at en klok mann er fremfor alt det onde i verden, og selv den herskende makt kan ikke røre ham. Fordi han har sitt eget sinn. Og så hadde han en slags misforståelse med Nero, så Nero anklaget ham for forræderi og dømte ham til dødsstraff. Som i de dager betydde selvmord. Seneca var fordømt...
Ksenia Aksenova (RU-NO) fikk nylig en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Hun er født i St. Petersburg og har også studert lingvistikk og kunsthistorie i Moskva.

Marinne Heier ”Onepercenter”
For første gang i Norge vises Marianne Heiers stumfilm ”Onepercenter” (En prosenten) filmet i kontorene til en eiendomsutvikler Oslo S , 2015 .
"Hva er den største forbrytelsen, å rane en bank eller å eie den?"
Bertolt Brecht
"I tråd med 70-tallets barneoppdragelse fikk vi sukker bare på lørdag. Is var luksus, vi sto lengtende foran isdisken i butikken og visste at det ikke var håp. Men vi fikk lov å lage vår egen saftis. Man heller fruktsaft i en form med en pinne i og setter den i fryseren, og noen timer senere er den klar til å spises.
Forskjellige frukter ga forskjellig farge, vi ble virtuose i å fryse isen i intrikate striper og mønstre.
Etterpå var trikset å suge ut saften fortere enn isen kunne smelte. Den konsentrerte, søte fruktsmaken forlot den sammen med fargene, og etterlot en isklump i samme form som fruktisen, men hvitaktig og gjennomsiktig.
Like kald, men uten smak.
Et spøkelse.
Vi pleide å la den smelte vekk i vasken. "

Pil and Galia Kollectiv; Suck the Living Labour
Suck the Living Labour er en film som skildrer en kult av opposisjonelle vampyrer forsøker å trekke seg arbeidskraft fra blodsugerne som drar fordel av den. Prosjektet inneholder også seks korte videoer som er produsert gjennom å bruke tjenester av selgere på websiden ”Femmern” en plass for folk som vil dele ting de er villige å gjøre for 5 dollar. Gjennom å stille spørsmål ved produksjonsmåter og betydelsen av arbeid under etter –Ford-ismen utvider Suck the Living Labour Marx´s smetafor som sammenligner Kapital med en vampyrisk kraft som tørster etter uendelig overflod.

Ina Wudtke; The 360,000 Euro View
I sin video kombinerer Ina Wudtke utsikten over Berlins berømte ikon , TV tårnet på Alexanderplatz, med en personlig fortellerstemme som reflekterer over økonomiske strukturer og individuelle livssituasjoner.

Tim Etchells; Certain Cancellations
En serie av selvlysende plakater som erklærer den absolutt siste og Totale Kanselleringen av alt.
Certain Cancellations vistes første gangen på Manifesta 9 i 2012 Arbeidet er en tekstlig performativ kommentar til galleriets situasjon.

Simona Barbera; Donne in nero contro ogni guerra (woman in black against all wars), 1988
Simonas bildet viser et forfallent banner tilhørte en gruppe kvinnelige aktivister i Italia, som er en del av en internasjonal aksjon mot krig, militarisme og andre former for vold. Den internasjonale bevegelsen startet på 80-tallet i Jerusalem for å protestere mot den israelske okkupasjonen av Vestbredden og Gaza, og er fortsatt aktiv i dag i ulike deler av verden. Etter flere konfrontasjoner med politiet, hvor banneret ble nesten ødelagt, er tekstilstykke nå arkivert og bevart på 'arkivet for sosiale bevegelser "av Genova, Italia, (Associazione per un Archivio dei Movimenti), og er en del av en relevant historie om sosial opprør.
I tillegg til nevnte arbeider har et antall kunstnere og organisasjoner blitt invitert å bidra til utstillingen med en relevant video som er fritt tillgjengelig på internett . Bidragsytere til denne videokompilasjon er : Frans Jacobi, Phillip Henderson, Kate Pendry, PETER, RAM Galleri, and Vandaler Forening.

PERFORMANCE lørdag 13.august kl.18-21.30:
Phillip Henderson; Time Machine Lecture #13
Phillip Henderson er invitert til å besøke RAM Galleri 13 august for å holde Time Machine Foredrag # 13. Flere versjoner av ham og hans arbeid vil holde dette foredraget i en rekke ulike realiteter. Ved denne anledning vil han presentere og demonstrere maskinen.

Kate Pendry; New Guidelines for Human Interaction from the European Department of Social Archeology or: (HOW NOT TO BE) ASSHOLES IN OSLO
Kate vil presentere en stående performance med vekt på ord: drivende rytmer som graver i den lagvise historien fra stedet, RAM galleri : Kongens Gate 3, Oslo - coordinates 59°54'34.1"N 10°44'27.1"E: Rask, men ikke andpusten, rik, men ikke ugjennomtrengelig, et oralt/auralt kaleidoskop og en ondskaps-lunefull kritikk av et samfunn som dokumenterer alt og husker ingenting.

Frans Jacobi; Occupy!
En performativ meditasjon over plass, kunst og politikk; Frans Jacobi okkuperer RAM Galleri for å opprette en midlertidig plass for motstand og solidaritet. Basert på en analyse av romlige strukturer av kunst, samfunn og bestandige politiske rom, vil performancen frigjøre arkitekturen fra sin institusjonelle ramme for å etablere en annen tilstand. Om så kun for en begrenset tid, vil en annen lov konstitueres.

PETER, PETER; (fuck you)
PETER vil fortsette sin interesse for selvets mikro-politikk innefor vårt nye samfunn, gjennom en rekke intervensjoner, handlinger og repetisjoner. Intervensjoner, pauser og gjentakelser; en politikk av avbrudd for å argumentere for omsorg, ro, trygghet, frihet og moro.
I denne kapitalistiske epoken, da de beste intensjoner undergraves av ens egen selvbevarelsedrift, må man kritisere selve grunnlaget for selvet. Gjennom å redusere og ødelegge ,inviterer PETER, PETER en uendelig krevende etikk, der ingenting kan gjøres på samme måte som det ble gjort før.


Kunst Vardo er en nomadisk kunst plattform som tar sitt navn fra romani, vardo er navnet på den nomadiske vogn som i sin opprinnelige form fungerer som både et hjem og et kjøretøy, bærer sine innboere fra sted til sted,for å utvikle nye forbindelser og utveksling. I følge dette etos er Kunst Vardo en plattform for utveksling, produksjon og formidling uten grenser. Kunst Vardo ser ut til å skape muligheter for kunstnere til å skape nytt arbeid i respons til en tematikk eller som del av en utveksling prosess. Plattformen har fokus på performance som en måte å generere opplevelser for både artister og publikum. Kunst Vardo drives av kunstneren Amelia Beavis-Harrison med base i Oslo og UK.

Prosjektet er gjennomført med prosjektstøtte fra Kulturrådet.

I WONT DO WHAT YOU TELL ME - Curated by Kunst Vardo

I WONT DO WHAT YOU TELL ME - Curated by Kunst Vardo

Earth Rod Time Machine Lecture #13 Foto Eirik Slyngstad

Kommende utstillinger

Tidligere utstillinger 2018

Nouveau Naïve

18. mai 2018 - 17. juni 2018

Vi mødes i mørket og giver hånd

4. mai 2018 - 20. mai 2018

Symfoni

6. april 2018 - 6. mai 2018

Svartjord

30. januar 2018 - 24. mars 2018

2017

ANNA IHLE

14. desember 2017 - 21. januar 2018

JOHAN URBAN BERGQUIST

30. oktober 2017 - 3. desember 2017

Living in the beginning of times 59.923885, 10.758991 / 10.17

25. september 2017 - 29. oktober 2017

FØLGE ETTER KATTEN OM NATTEN

30. august 2017 - 24. september 2017

OSLOFJORD ECOLOGIES EXPERIENCE

12. august 2017 - 20. august 2017

Gluklya ( Natalia Pershina-Yakimanskaya) and Anna Bitkina /TOK curators

17. juni 2017 - 2. july 2017

INTERNATIONAL VIDEO ART FESTIVAL

26. mai 2017 - 28. mai 2017

GRUPPEUTSTILLING TEKSTIL

27. april 2017 - 23. mai 2017

RAM PÅ TUR

22. mars 2017 - 17. april 2017

UNTERWANDERUNG

7. april 2017 - 9. april 2017

MYK STRATEGI HARD VIRKELIGHET

19. januar 2017 - 3. april 2017

2016

TORIL REDALEN

29. september 2016 - 27. oktober 2016

JØRGEN FREDERIK SCHEEL HAARSTAD

1. september 2016 - 18. september 2016

INTERNATIONAL VIDEO ART FESTIVAL

27. august 2016 - 28. august 2016

I WONT DO WHAT YOU TELL ME

11. august 2016 - 28. august 2016

MARTE GUNNUFSEN

12. mai 2016 - 12. juni 2016

LISA STÅLSPETS

31. mars 2016 - 2. mai 2016

BE EXTENDED

5. mars 2016 - 13. mars 2016

THE SKY IS ALMOST ALWAYS INCLUDED

21. januar 2016 - 1. mars 2016

2015

PER CHRISTIAN BROWN

12. november 2015 - 10. januar 2016

TORE REISCH

1. oktober 2015 - 1. november 2015

A REAL WORK OF ART

2. september 2015 - 20. september 2015

HANNA SCHAICH

14. august 2015 - 28. august 2015

INVASIVE EXOTICS

29. mai 2015 - 28. juni 2015

CLAYMATES

7. mai 2015 - 17. mai 2015

TRANSFORMATOR

5. mars 2015 - 29. mars 2015

IDUN BALTZERSEN

23. januar 2015 - 1. mars 2015

2014

Øyvind Suul

27. november 2014 - 11. januar 2015

Kari Anne Helleberg Bahri

9. oktober 2014 - 16. november 2014

May Snevoll von Krogh

14. august 2014 - 28. september 2014

Tiril Schrøder / Anne Thomassen

22. mai 2014 - 22. juni 2014

Anne Léger

3. april 2014 - 11. mai 2014

Hans E. Thorsen

27. februar 2014 - 23. mars 2014

Hanne Frey Husø

16. januar 2014 - 16. februar 2014

2013

Neil Forrest

28. november 2013 - 20. desember 2013

Kristin Bergaust

10. oktober 2013 - 17. november 2013

Eva Kun

22. august 2013 - 29. september 2013

Tales of Heroes

30. mai 2013 - 23. juni 2013

Erlend Leirdal

18. april 2013 - 19. mai 2013

Sabina Jacobsson

1. mars 2013 - 7. april 2013

Camilla Luihn

17. januar 2013 - 17. februar 2013

2012

Birgitte Sigmundstad

22. november 2012 - 23. desember 2012

Koka Nikoladze

12. november 2012 - 14. november 2012

Kristin Sæterdal

4. oktober 2012 - 11. november 2012

Tanja Sæter

16. august 2012 - 23. september 2012

Maria Brinch

7. juni 2012 - 17. juni 2012

LNM auksjon

31. mai 2012 - 31. mai 2012

Dania Burger

12. april 2012 - 20. mai 2012

Jan Steinum

3. mars 2012 - 1. april 2012

Torill Brosten og Gjertrud Hals

14. januar 2012 - 26. februar 2012

2011

Veronika Moen

19. november 2011 - 22. desember 2011

Hilde & Bård Tørdal

8. oktober 2011 - 13. november 2011

Amy Hunting

20. august 2011 - 25. september 2011

Ann Iren Buan og Janne Kruse

9. juni 2011 - 19. juni 2011

Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg

30. april 2011 - 29. mai 2011

Heidi Sand

10. mars 2011 - 17. april 2011

Synnøve Øyen & John K. Raustein

15. januar 2011 - 27. februar 2011

2010

BULL.MILETIC

30. oktober 2010 - 19. desember 2010

Hanne Friis

2. oktober 2010 - 7. november 2010

Johannes Vemren Rygh

21. august 2010 - 26. september 2010

COLLECTIVE // MA KUNSTFAG 2010

5. juni 2010 - 20. juni 2010

Helene Kortner

24. april 2010 - 30. mai 2010

Franz Schmidt

27. februar 2010 - 11. april 2010

2009

RAM Galleri 20 års jubileumsutstilling

19. november 2009 - 14. februar 2010

Christina Peel

3. oktober 2009 - 8. november 2009

Mona Næss

22. august 2009 - 27. september 2009

Siri Hermansen

1. mai 2009 - 21. juni 2009

Brit Dyrnes / Arild Juul

7. mars 2009 - 19. april 2009

Ragnhild Enge

17. januar 2009 - 22. februar 2009

2008

Axel Tostrup Evensen

8. november 2008 - 12. desember 2008

Janne Juvi Rasmussen

10. oktober 2008 - 2. november 2008

Maria Rodrigues

23. august 2008 - 28. september 2008

Inger Lise Hansen

22. mai 2008 - 29. juni 2008

Lise Stang Lund

5. april 2008 - 11. mai 2008

Tommi Sarkapalo

1. mars 2008 - 29. mars 2008

Ingrid Askeland

17. januar 2008 - 24. februar 2008

2007

Barbro Raen Thomassen

10. november 2007 - 16. desember 2007

Guri Svindahl

6. oktober 2007 - 4. november 2007

Putte Helene Dal

25. august 2007 - 30. september 2007

Kaja Gjedebo og Mette Møller

28. april 2007 - 17. juni 2007

Brite Hindal

24. februar 2007 - 1. april 2007

Marianne Mannsåker

20. januar 2007 - 18. februar 2007

2006

Fanny Sophie Gjestland

4. november 2006 - 10. desember 2006

Tove Pedersen

30. september 2006 - 29. oktober 2006

Lars Sture

19. august 2006 - 24. september 2006

Anne Lise Stenseth

27. april 2006 - 11. juni 2006

Bodil Sund

4. mars 2006 - 9. april 2006

Ellen Hansen

21. januar 2006 - 26. februar 2006

2005

Marianne Moe

5. november 2005 - 11. desember 2005

Jørgen Moe Hybrids

6. oktober 2005 - 30. oktober 2005

Marta Nerhus

27. august 2005 - 25. september 2005

Ingunn Vestby

21. mai 2005 - 19. juni 2005

Ryo Yamada & Ayako Yamada

15. april 2005 - 8. mai 2005

Kathrine Berg & Marianne Berg

19. februar 2005 - 20. mars 2005

Alexander Grüner

15. januar 2005 - 13. februar 2005

2004

Reinhard Haverkamp

13. november 2004 - 12. desember 2004

Sissel Bergh

14. oktober 2004 - 7. november 2004

Tone Hellerud

4. september 2004 - 3. oktober 2004

Ary Ketting

5. juni 2004 - 27. juni 2004

Sami Rintala

23. april 2004 - 16. mai 2004

Kirsti Reinsborg Grov

19. februar 2004 - 28. mars 2004

Synnøve Øyen

17. januar 2004 - 15. februar 2004

2003

Nina Malterud

14. november 2003 - 14. desember 2003

May Bente Aronsen

11. oktober 2003 - 9. november 2003

Ann Rasmussen

13. september 2003 - 5. oktober 2003

Kjetil Sivertsen

16. august 2003 - 7. september 2003

Gunhild Vatn

31. mai 2003 - 29. juni 2003

Jan Steffensen

3. mai 2003 - 25. mai 2003

Ragnhild Monsen

15. mars 2003 - 13. april 2003

Jadwiga B. Podowska

13. februar 2003 - 9. mars 2003

2002

Linda Jansson Lothe

21. november 2002 - 15. desember 2002

Helge Røed

12. oktober 2002 - 10. november 2002

Pernille Stoltze / Jannicke Lie

14. september 2002 - 6. oktober 2002

John K. Raustein

17. august 2002 - 8. september 2002

Stefan Christiansen

1. juni 2002 - 30. juni 2002

Anita Røkke Olsen

13. april 2002 - 26. mai 2002

Trine Mauritz Eriksen

2. mars 2002 - 24. mars 2002

Anne Fløttum

2. februar 2002 - 24. februar 2002

Ann-Kathrin Samuelsen

12. januar 2002 - 27. januar 2002

2001

Trude Westby Nordmark

22. november 2001 - 16. desember 2001

Urban asketisme - Diverse kunstnere

25. oktober 2001 - 18. november 2001

Utsmykkingskonkuranse

13. oktober 2001 - 21. oktober 2001

Elisabeth von Krogh

15. september 2001 - 14. oktober 2001

Sidsel Palmstrøm

18. august 2001 - 9. september 2001

Beth Wyller

8. juni 2001 - 1. july 2001

Kari Steihaug

27. april 2001 - 27. mai 2001

Roddy Bell

10. mars 2001 - 8. april 2001

Edith Lundebrekke

10. februar 2001 - 4. mars 2001

Drivstoff - Diverse kunstere

6. januar 2001 - 4. februar 2001

2000

Eva Schjølberg

19. oktober 2000 - 12. november 2000

Eirik Gjerdrem

16. september 2000 - 8. oktober 2000

Aud Bækkelund

19. august 2000 - 10. september 2000

En bok om og med Anders Rishovd

10. august 2000 - 10. august 2000

Øyvind Suul

15. juni 2000 - 6. august 2000

Mareck Cecula

11. mai 2000 - 4. juni 2000

Arne Aalberg

18. mars 2000 - 16. april 2000

Lise Larsen Kjelstrup

17. februar 2000 - 12. mars 2000

Danuta Haremska

8. januar 2000 - 6. februar 2000

1999

RAM galleri - 10 år - Gardin - del 3

20. november 1999 - 12. desember 1999

RAM galleri - 10 år - Gardin - del 2

23. oktober 1999 - 14. november 1999

RAM galleri - 10 år - Gardin - del 1

18. september 1999 - 17. oktober 1999

Alexander og Susan Maris

19. august 1999 - 12. september 1999

Nationaltheatret stasjon - Utsmykking

24. juni 1999 - 4. july 1999

Kari Hjertholm

29. mai 1999 - 20. juni 1999

Bente Knudsen Sanden

17. april 1999 - 23. mai 1999

Elin Drougge

6. mars 1999 - 28. mars 1999

Diverse kunstere

6. februar 1999 - 28. februar 1999

Kristin Bergaust

9. januar 1999 - 31. januar 1999

1998

Elise-Ann Hocklin

28. november 1998 - 20. desember 1998

Tove-Lise Røkke Olsen

24. oktober 1998 - 22. november 1998

Sigurd Bronger

24. september 1998 - 18. oktober 1998

Nina Katrine Risåsen

22. august 1998 - 13. september 1998

O.C.E.A.N

5. juni 1998 - 28. juni 1998

Kurt Johannesen

30. april 1998 - 24. mai 1998

Johannes Block Hellum

28. mars 1998 - 26. april 1998

Gunnhild Tjåland

19. februar 1998 - 22. mars 1998

Jorunn H. Schumann

15. januar 1998 - 15. februar 1998

1997

Rolf Starup

1. november 1997 - 7. desember 1997

Gro Jessen

27. september 1997 - 26. oktober 1997

Solveig Aalberg

23. august 1997 - 21. september 1997

Søren von Ubisch

14. juni 1997 - 10. august 1997

Målfridur Adelsteinsdottir

3. mai 1997 - 8. juni 1997

Kristine Brodersen

5. april 1997 - 27. april 1997

Anna Lindal

1. mars 1997 - 23. mars 1997

Diverse kunstere

1. februar 1997 - 23. februar 1997

Diverse kunstnere

4. januar 1997 - 26. januar 1997

1996

Byggestein og bilde

16. november 1996 - 15. desember 1996

Gidsken Braadlie

19. oktober 1996 - 10. november 1996

Karin Aurora Lindell

21. september 1996 - 13. oktober 1996

Inge van der Drift

29. august 1996 - 15. september 1996

Åse Ljones

13. juni 1996 - 18. august 1996

Otto Künzli

27. april 1996 - 2. juni 1996

Anne Knutsen

9. mars 1996 - 31. mars 1996

Tone Myskja

10. februar 1996 - 3. mars 1996

Nordisk gruppeutstilling

13. januar 1996 - 4. februar 1996

1995

Eirin Sæther Behrns

18. november 1995 - 17. desember 1995

Rian de Jong

21. oktober 1995 - 12. november 1995

Diverse kunstner

14. november 1995 - 8. oktober 1995

Sunniva McAlinden

17. august 1995 - 10. september 1995

Liv Zachrisson

8. juni 1995 - 6. august 1995

Nytt rikshospital

19. mai 1995 - 28. mai 1995

Anette Koefoed

11. mars 1995 - 9. april 1995

Ragnhild Monsen

9. februar 1995 - 5. mars 1995

Turid Holter

7. januar 1995 - 29. januar 1995

1994

Unn Sønju

11. november 1994 - 18. desember 1994

Tove-Lise Røkke Olsen

8. oktober 1994 - 6. november 1994

Marit Gulbrandsen

8. september 1994 - 2. oktober 1994

Toril Rygh

13. august 1994 - 4. september 1994

Hanne Heuch

9. juni 1994 - 7. august 1994

Diverse kunstnere

23. april 1994 - 20. mai 1994

Sigurd Bronger

12. mars 1994 - 17. april 1994

Pekka Poo Persson og Bernd Pfeiffer

5. januar 1994 - 6. mars 1994

Jeanette Eek Jensen

9. januar 1994 - 30. januar 1994

1993

Nytt universitetsbibliotek på Blindern / Nytt Rikshospital

8. desember 1993 - 15. desember 1993

Tove Pedersen

13. november 1993 - 12. desember 1993

Kristine Kaspersen og Tina Falch

16. oktober 1993 - 7. november 1993

Diverse kunstner

6. oktober 1993 - 10. oktober 1993

Diverse kunstnere

16. september 1993 - 3. oktober 1993

Lia Cook

10. juni 1993 - 8. august 1993

Diverse kunstnere

25. mai 1993 - 6. juni 1993

Kyrre Andersen og Liv Anne Lundberg

17. april 1993 - 23. mai 1993

Kjetil Skøien

6. februar 1993 - 28. februar 1993

Den Olympiske ild

14. januar 1993 - 31. januar 1993

1992

Inge van der Drift

14. november 1992 - 20. desember 1992

Guri Svindahl

10. oktober 1992 - 8. november 1992

Diverse kunstnere

16. september 1992 - 11. oktober 1992

Lars Sture

8. august 1992 - 6. september 1992

Synnøve Korsjøen

2. july 1992 - 2. august 1992

Dorthea Volkart Nordahl

8. mai 1992 - 14. juni 1992

Tor Lindrupsen og Nils Henrik Asheim

28. mars 1992 - 6. april 1992

Helge Røed

21. februar 1992 - 15. mars 1992

Bjørg Heggstad Jakhelln

9. januar 1992 - 9. februar 1992

1991

En tid i Bergen

23. november 1991 - 22. desember 1991

Morten Kaels

18. oktober 1991 - 17. november 1991

Liv Blåvarp

8. september 1991 - 6. oktober 1991

Ann-Elise Pettersen Hyndøy og Einar Hyndøy

10. august 1991 - 1. september 1991

Per Berntsen

18. april 1991 - 12. mai 1991

Inger Johanne Byhring, Casper Evensen, Guri Dahl, Clas Hansen, Espen Tollefsen

6. april 1991 - 14. april 1991

Astrid Ræstad Synnes, Freidis Einarsen, Heidi Rognskog, Bjørg Nedrebø

28. februar 1991 - 23. mars 1991

British ceramics in Norway

24. januar 1991 - 17. februar 1991

1990

Juleutstilling

24. november 1990 - 23. desember 1990

Jamie Parslow

25. oktober 1990 - 18. november 1990

Diverse kunstnere

27. september 1990 - 21. oktober 1990

Diverse kunstnere

31. august 1990 - 16. september 1990

Leire på RAM

26. mai 1990 - 24. juni 1990

Johan Sandborg

26. april 1990 - 16. mai 1990

Diverse kunstnere

15. mars 1990 - 12. april 1990

Diverse kunstnere

22. februar 1990 - 22. mars 1990

1989

Diverse kunstnere

29. november 1989 - 10. januar 1990

Ketil Skøyen, Passage Nord: Arnhild Litlere, Rolf Walin

9. november 1989 - 26. november 1989

Katrine Giæver, Wenche Nilsen Stranden, Eli Solsrud

5. oktober 1989 - 4. november 1989

Diverse kunstnere

24. august 1989 - 24. september 1989